Eindeloos licht doorgeven

 

 

 

Op een ochtend maakte ik een wandeling met een goede vriendin en we hadden het over de motivatie voor ons werk.
Het grappige was dat we ons beider motivatie konden vertalen naar dezelfde metafoor.

Ik vertelde dat ik met de beTekenis graag een lichtje wil zijn om anderen bij te schijnen wanneer ze daar behoefte aan hebben. Dat ik een lichtje kan bieden wanneer mensen de plattegrond van hun leven bekijken om hun route uit te tekenen. Toen zei mijn vriendin: “Maar dan toch wel zo’n oude lantaarn met een kaarsje erin, he? Want met dat kaarsje kunnen andere mensen dan ook weer hún kaarsje aansteken…” Dát was het precies! Mijn vriendin begreep me goed. Zo’n lantaarn wil ik graag zijn. Een plek waar mensen hun kaarsje kunnen aansteken om het op hun beurt weer door te geven. Laat zij dat nu óók willen…

Hoe geef jij jouw licht door?

 


 

Wil je elke dag deze maand een moment van bezinning in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief voor af en toe een Betekenisvol bericht. En delen op social media of je blog? Heel graag.