Over de beTekenis

In de ruis van alledag dreigt beTekenis verloren te gaan. Het aantal gevallen van burnout en depressie neemt hand over hand toe wat totaal in tegenstrijd lijkt met de welvaart waarin we verkeren. En ondanks de explosieve opkomst van de maakbaarheidsreligie, vragen we ons meer dan ooit tevoren af wat de zin van het leven is en of het allemaal wel zin heeft.

de beTekenis biedt geen absolute antwoorden en pleit ervoor dat de vraag of het leven zin heeft weinig zinvol is. We kunnen het leven en alles wat zich daarin aandient hooguit beTekenis géven. En daarover gaat deze website. Over het zoeken, vinden en géven van beTekenis.

In Woord & Beeld.

Waarom beTekenis in woord en beeld?

Het herkenbare onzegbare laat zich niet makkelijk in woorden vangen en soms ook wel, maar dan niet in de woorden die het precies omschrijven, want die zijn er niet. Dan hebben we beelden nodig, opgebouwd uit streken of letters of uit allebei, maar van allebei niet teveel, zodat we soms ineens en onverwacht zien wat we bedoelen.

Activiteiten

Op de beTekenis vindt u artikelen over beTekenis en alles wat daar mee te maken heeft, kunst en taal en activiteiten die helpen beTekenis te geven, zoals workshops, lezingen en (online) cursussen.

Mandy van Goeije

Van huis uit docent Engels na een studie Engelse taal- en letterkunde, maar de laatste jaren vooral werkzaam als (online) docent kunstzinnige vorming en persoonlijke ontwikkeling. En daarnaast lees ik alles wat los en vast zit over het bewustzijn en mag ik me graag op wetenschappelijke boeken storten die ons de nieuwste nieuwtjes vertellen over hoe de wereld in elkaar zit. En daar schrijf ik graag over. Hier, op de beTekenis, komen al die aspecten van mijn werk en interesses samen en hoop ik een inspirerende voedingsbodem te kunnen creëren voor wie behoefte heeft aan beTekenis.

Tenzij anders vermeld, zijn alle afbeeldingen op deze website van mijn hand.