De Betekenis Stiltedag 4 - Lichtspel - door Mandy van Goeije

 

Stilstaan bij jezelf…luisteren naar je innerlijke kompas…bezinnen…vaak doen we het door na te denken.

De ironie is dat het innerlijk weten niet om nadenken gaat, maar om het vanbinnen voelen. En dan bedoel ik niet het voelen van emoties. Dat zijn onze wilde, rondknallende uitspattingen van energie. Het voelen waar ik het hier over heb, is een diepere en rustigere soort voelen dat onder al die drukke emoties huist. Een ‘weten’ met je hart.

Omdat wij zulke denkende wezens zijn, is denken ironisch genoeg soms toch de poort naar binnen. Het kan je helpen je aandacht te richten op dat diepere gevoel vanbinnen. Maar vandaag wil ik je niet vragen om na te denken. Vandaag vraag ik je om alleen maar te ervaren. Ervaren kan namelijk een hele directe verbinding tot stand brengen met dat innerlijk weten.

Ik heb een video voor je uitgezocht van een spel tussen licht en donker. Het enige dat je hoeft te doen, is de video te kijken. Het liefst in een zo donker mogelijke ruimte en op een volledig scherm met de luidsprekers aan. Misschien doet het iets met je. Of niet. Het is allemaal goed. Zolang je maar een moment neemt om te ervaren.

Wie een grotere uitdaging zoekt, nodig ik uit een reactie achterlaten, waarvoor ik je wil vragen te proberen dat te doen in termen van de ervaring van wat je zag, hoorde en voelde in plaats van wat je er bij, er van of er over dacht. Het lijkt simpel, maar het kan een taai klusje blijken om onze denkende geest, die graag het hoogste woord heeft, even aan de zijlijn te laten staan.

 

 


 

Wil je elke dag deze maand een moment van bezinning in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief voor af en toe een Betekenisvol bericht. En delen op social media of je blog? Heel graag.